La diada de la Truita amb Suc una festa de nova creació a partir d'un element tradicional, un menjar característic de la comarca en temps d'hivern i, sobretot, durant la quaresma. La truita amb suc és una truita de fesols i espinacs morfits –és a dir, amassegats amb les mans fins que fan suc– que s’acompanya amb un suc que s’obté fregint bacallà. L’oli del fregit es posa en una cassola de terrissa on se sofregeixen els alls i unes fulles de julivert, tot trinxadet.
S'organitza a partir de la indispensable implicació de la població, que participa activament en un concurs on es premien la truita més saborosa i la que està més ben guarnida. Les truites s’exposen a l’aire lliure i són consumides després pels participants a la festa. Paral·lelament, hi ha fira pels carrers del poble i es programen actuacions musicals, castellers o altres grups festius. La diada de la Truita amb suc ha contribuït significativament a la dinamització econòmica del municipi i a la seva projecció cara enfora.