Foto Jornades d'Història Crítica d'Escornalbou

Jornades d'Història Crítica d'Escornalbou

 

Per tercera vegada tindran lloc a Duesaigües les Jornades d'Història Crítica d'Escornalbou, entre el 27 i el 29 de setembre. En aquesta edició hi participen diverses persones vinculades a l'entitat: Ezequiel Gort, que parlarà dels orígens de la Comuna del Camp; Salvador Palomar, que reflexionarà sobre el conflicte entre religió i ciència davant l'epidèmia de còlera de 1885 i Dolors Marín, col·laboradora habitual en els nostres treballs sobre memòria històrica dels moviments socials, que parlarà sobre les col·lectivitzacions a Catalunya al 1936.

Durant les jornades es presentarà la recreació del ball de coques de Duesaigües —una forma de ball de plaça, a ritme de jota,  característica de moltes poblacions, del Baix Camp i el Priorat, entre altres comarques. I Núria Navàs dirigirà un taller de jotes. A més hi haurà activitats de teatre, amb Fany Alberich, sobre Elisa Cardona Ollé, una jove executada pel franquisme l'abril de 1939. i cançó amb Sílvia Tomàs.

Organitzen els Amics de la Història Social d'Escornalbou, amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'Ateneu de Duesaigües, i Pècol, associació cultural de l'Argentera.

 

Podeu veure el programa i els horaris en el cartell adjunt

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter