Foto Divulgació i recerca als pobles de Montsant

Aquest estiu hem continuat amb la nostra tasca de recerca i divulgació del patrimoni cultural en col·laboració amb el Parc Natural de la Serra de Montsant.

D'una banda, amb xerrades sobre els treballs de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, els anys 1932 i 1933, una activitat que es va iniciar amb motiu del centenari de l'inici d'aquest històric projecte de recerca. De l'altra, amb una aproximació a la toponímia popular d'elements destacats del paisatge —roques, tormos o puntes— que mostra la creativitat popular en la interpretació de les formes generades per l'erosió, però també els usos de les pedres com a fita o rellotge solar, o que es vincula a fets històrics com l'eremitisme. Com és habitual, les activitats de divulgació han esdevingut un bon recurs per ampliar la recerca.

També, en l'àmbit de la memòria històrica, hem continuat aplegant testimonis sobre el pas del front de la guerra de 1936-39 pels pobles de Montsant, l'exili d'una part de la població, la repressió i la vida diària a la postguerra.

enrera / atràs

Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa
Travessia del C. Nou de Sant Josep, 10, planta baixa
43204 REUS

Tel. 977 340 928 | carrutxa@gmail.com

facebook twitter